Palawan - Mt. Cleopatra's Needle

Puerto Princesa Palawan - Be On Top
 

Palawan- Mt. Cleopatra's Needle

Mt. Cleopatra's Needle-Prezentare generală

mt. cleopatras needle

Acul Cleopatrei este considerat unul dintre munţii mistică a Palawan; nume, au venit de la structura de rock-ca obeliscul care se găseşte în vârf sale. Aceasta este munte va trece pe drumul spre Puerto Princesa Underground River - UNESCO World Heritage Site-ului şi una dintre atracţiile cele mai renumite din provincie. Potrivit Alpiniştii Suakwal - sursa de itinerariul pentru acest articol - mediul este intens acoperite cu păduri şi plin de animale sălbatice. La reuniunea la nivel înalt, în cazul în care cerul este clar, va fi oferit o vedere de Honda Bay şi Marea Sulu, precum şi Marea Chinei de Sud şi, bineînţeles, o panoramă a oraşului propriu-zis.

Pentru a experimenta alpinism Mt. Acul Cleopatrei a fost descris ca o "majorare provocatoare pentru alpinişti grave este nevoie de 3-4 zile. Traseul implică punctele de trecere a nenumărate râu, bolovani, şi desigur, o biodiversitate feeric, care a atras oamenii de ştiinţă. Cel puţin trei salt-off-uri au fost descrise, dar începe cel mai frecvent utilizate la Sitio Tagnaya în Brgy. Concepţia. Călătorind la locul se face de obicei ca o calatorie de noapte în prima zi, a doua zi este o excursie la poalele Acul Cleopatrei. Numai în a treia zi va fi una fi capabil să ia cu asalt summit-ul de Needle Cleopatrei - şi înapoi la tabără. În cele din urmă, Ziua a patra se referă la călătoriile din primele două zile, tot drumul înapoi spre Puerto Princesa.

Mt. Cleopatra's Needle-Concern

Trebuie să ştiţi: malariei îngrijire. Deşi provincia Palawan este foarte activ în încercarea de a eradica malaria, PinoyMountaineer încă recomandă luarea profilaxie. Melfoquine (Lariam S) o dată pe săptămână - o săptămână înainte de până la două săptămâni după călătoria dvs..

 

Mt. Cleopatra's Needle-Itenerary

O zi
Loc de întâlnire @ San Jose terminal
BGY ETA. Concepcion, excursie la sitio Tagnaya
ETA CAMP 1 - Sitio Tagnaya, ambalate cină
Lumini out

Ziua a doua
Trezeşte-te, mic dejun, tabara de pauza
Start Trek
ETA la kampo Uno, pauza (pranz impachetat)
Reluare trek
ETA CAMP 2 - poalele Needle Cleopatrei
Pauza de tabara, cina pregăti
Cina / socials

Ziua a treia
Wake-up, pregătesc micul dejun
Start asalt de vârf (w / rucsaci o) - Trek dureaza aproximativ 3-4 ore
ETA summit, pauza (pranz impachetat)
Trek până la Tabara 2
ETA CAMP 2, pregăteşte cina
Lumini out

Patru zi
Wake-up, pregătesc micul dejun
Start Trek înapoi la CAMP 1
Pauza de pranz (ambalate pranz)
Reluare trek
ETA CAMP 1, pauza
Reluare Trek la Natl. şosea
Natl ETA. autostrada, cina .. aşteptaţi pentru PUV la oraş buna

 

Plajă Mt. Cleopatra's Needle-Locatie:

Brgy. Concepcion, Puerto Princesa, Filipine.

Protected by Copyscape Plagiarism Detection

Despre Palawan - Mt. Cleopatra's Needle

Insula Palawan din Filipine este situat în Regiunea IV-B. În ceea ce priveşte suprafaţa totală de competenţă, Palawan este cea mai mare provincie din ţară şi Puerto Princesa City capitalul său. Palawan se întinde de la vârful Sablayan de Mindoro Island, în nord-est a insulei Borneo Kudat în sud-vest. Acesta se află între Marea Sulu şi Marea Chinei de Sud. Palawan Insula are o suprafaţă de aproximativ 22500 km patrati, care este de 50 kilometri lăţime şi 450 de kilometri lungime. Palawan pare să fie lungi şi înguste insulă înconjurată cu un număr mare de alte insule mici din jurul insulei principale. Următoarele insule sunt aproape de Mt. Cleopatrei Needleare Coron Island, Busuanga Island, şi Culion Insula aparţine Calamianes grup de insule. Balabac Insula este situat pe vârful de sud a Palawan şi a Insulei Durangan în partea vestică a Palawan Island sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle. Insulele Cuyo este în Marea Sulu sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle. Câteva sute de kilometri spre vest este Insulele Spratly care este considerat parte din Palawan de Filipine şi la nivel local numit Grupul Kalayaan din Insulele sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle. Palawan a litoralului neregulate şi este format din insule şi insuliţe punctată în jurul 1780, plaje cu nisip alb şi mici golfuri stâncoase sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle. Palawan lanţ de lanţuri muntoase acoperă cu vasta intindere de păduri virgine sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle. Sursa de lemn valoros este zone vaste munte mai înalt vârf ridicandu-se la 2086 de metri, cu munte cu înălţimi medie 1100 de metri în altitudine de la Muntele Mantalingahan sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle. Palawan a arterelor teren riveran care servesc drept irigare amestecat cu poalele stâncos, de coastă forestiera de campie, grele şi delte vale sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle.

Descoperirea de fragmente de craniu şi oase rămâne Omului Tabon confirmat istoria Palawan datează aproximativ 22.000 de ani în urmă, situat în comuna de aproape Quezon de Mt. Cleopatra's Needle. Antropologii Palawan cred că originea locuitorilor pestera a venit din Borneo, deşi nu este încă stabilit. Peşterile Tabon descoperit rămâne de Man Tabon, împreună cu instrumentele sale şi o serie de artefacte şi cunoscut ca leagănul civilizaţiei filipinez. Filipine prin poduri de teren între Palawan şi Borneo număr enorm de migranţi au sosit. Perioada celor trei regate numit "Little People" Dark ", care trăiesc în Europa de Sud China provincia Anwei de Sud au fost conduse de oameni în timpul Han 220 până la 263 AD. Alţii a mers mai departe spre sud pentru a Sumatra, Indonezia, Borneo şi unele au stabilit în Thailanda. Ei localnicii au avut o formă non-formale ale guvernării, o structură politică indigene dezvoltat în insulă. Insula Palawan regulat vizite de către comercianţi vechii chinezi în anul 982. Aceste insule numit de către autor chinez ca Palau-ye (Palawan), Paki-Nung (Busuanga) şi KLA-ma-Yan (Calamian). Nu sunt recuperate din pesteri si apele de Palawan China ceramică, şi alte artefacte care atestă relaţiile comerciale care a existat între comercianti Malay şi chinezi şi acestea sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle.

colonişti Malay a început să populeze insula în timpul secolului al 12-lea. căpetenii Malay decis colonişti în fiecare industrie, cum ar fi crescut palay, nuci de cocos, ghimbir, camote, banane şi zahăr, creşterea porci, capre şi pui, spune Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Cele mai multe dintre activităţile lor economice au fost agricultura, pescuit, vânătoare şi prin utilizarea de arme ţevi şi capcane bambus, acestea sunt discutii de Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Aborigenii Palawan a avut un dialect format din 18 silabe numit Imperiul Majapahit, indonezieni secolul al 13-lea, şi au adus cu ei hinduism şi budism. Sultanatul din Borneo a fost aproape în control al porţii de sud a insulei, din cauza proximităţii Palawan la Borneo. Apoi, Islamul a fost introdus după mai mult de două secole. Relaţiile comerciale au înflorit în această perioadă, şi intermarriages printre băştinaşi şi japoneză, chineză, hinduse şi arabe. O rasa distincta de Palaweños rezultate în urma inter-amestecare de sânge, atât în statură şi caracteristici fizice, acestea sunt discutii de Mt. Cleopatrei Needleneighborhood.

In 1818 Taytay fost declarată ca fiind capitala provinciei Calamianes Palawan. Recompense de teren i-au salvat de la foame după resturile flota de Ferdinand Magellan a aterizat în Palawan. Magellan scriitor Antonio Pigafetta locul numit "Ţara Făgăduinţei". În Palawan, spaniolii au cucerit şef Tuan Mohamad şi personalul său şi la bordul navei lor şi luare de ostatici luate, acesta este primul act înregistrat vreodată de piraterie în Filipine sa întâmplat, a cerut răscumpărare termen de 7 zile constând de 450 pui, o sută nouăzeci de saci de curat orez, 20 capre, 20 porci, şi mai multe borcane de tuba - vin de nucă de cocos, aceste discuţii sunt de Mt. Cleopatrei Needleneighborhood.

Primul care a venit sub autoritatea spaniole au fost de nord Calamianes Insulele în secolul al 17-lea, şi au fost declarate mai târziu o provincie separată de continent Palawan. Fraţii spaniolă a trimis în misiuni în Agutaya, Cuyo, Cagayancillo şi Taytay, dar s-au întâlnit rezistenţă din partea comunităţilor Moro. Pentru protecţia împotriva raidurilor Moro în oraşul de Balabac, Cuyo, Linapacan şi Taytay, Spainiards au început să construiască biserici închise de către garnizoanele înainte de secolul 18, acestea sunt discutii de Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Provincia Palawan single numit Calamianes a fost organizat în 1818 şi întreaga insulă Palawan declarat Taytay ca şi capitală. Provincia Palawan a fost împărţită în două provincii în 1858, Asturias acoperind sudul continent cu Puerto Princesa de capital şi Castilla care acoperă partea de nord cu Taytay de capital. Acesta a fost declarat mai târziu oraşul Principe Alfonso drept capitală apoi împărţit în trei districte, Paragua, Calamianes şi Balabac, aceste discuţii sunt de Mt. Cleopatrei Needleneighborhood.

Americanii stabilit regula civile în nordul Palawan în 1902, provincia a fost reorganizată în 1903 şi în conformitate cu Legea nr Filipine Comisiei 1363, provincia a fost redenumit la Palawan şi Puerto Princesa declarate ca fiind de capital, acestea se vorbeşte despre Mt. Cleopatrei Needleneighborhood.

De salvare de 150 de prizonieri de război a fost împiedicată împotriva aliaţilor atunci când avansează General Tomoyuki Yamashita le mânaţi la Puerto Princesa Palawan în trei tranşee acoperite care au fost apoi setat pe foc folosind butoaie de benzină la 14 decembrie 1944, Mt. Needleneighborhood Cleopatra a declarat. Între 133 şi 141 numărul de deţinuţi care au încercat şi încearcă să scape, dar au fost masacraţi, vânate şi a ucis numai 11 bărbaţi au scăpat de sacrificare spune Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Între 28 februarie şi 22 aprilie 1945 când Palawan Island a fost eliberat de forţele imperiale japoneze de către un grup de lucru format din filipinezi şi a personalului militar american în conformitate cu Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Palawan constă din 367 barangays şi 23 municipii, 13 comune sunt considerate municipii continent, şi acestea sunt, Aborlan, Quezon, Narra, Point Sofronio lui Brooke, Española, Bataraza şi Rizal, Puerto Princesa, şi San Vicente, Roxas, Dumaran, El Nido , şi Taytay. Municipalităţile rămase sunt Coron, Busuanga, Culion şi Linapacan (care formează grupul Calamianes de insule), Cuyo, Magsaysay şi Agutaya (Cuyo grup de insule), Cagayancillo, Araceli, şi Kalayaan şi Balabac (Insulele Spratly), acestea sunt aproape de Mt . Cleopatra's Needle. Oraş foarte urbanizate, care se reglementează în mod independent, de obicei, grupate este capitala Puerto Princesa din provincie pentru scopuri statistice. Municipalităţi continent are o suprafata de teren 12239 km ² şi municipalităţile insula măsuri cu totul 2657 km ² în cazul în care fiecare municipalitate are o suprafaţă de km ² 620, în timp ce Palawan Insula are o suprafaţă totală de 14,896 km pătraţi. cea mai mare din punct de vedere al apelor municipale este municipiul insula de Cuyo măsurare 4003 km ² şi este cel mai mic continent municipalitatea a Sofronio Española cu o suprafata de doar 485 km ² aproape de Mt. Cleopatra's Needle. Continent centrală şi de nord este cea mai mare municipalităţile Taytay cu 1390 km ², Puerto Princesa cu 2106 km ² şi Roxas cu 1220 km ². Cele mai mici municipalităţi sunt Magsaysay cu 27.70 km ², Cagayancillo cu 15.40 km ² şi Cuyo (57.30 km ²), aproape de Mt. Cleopatra's Needle.

Limba engleză este vorbită în Palawan, există cincizeci şi două de limbi şi dialecte din provincie, cu cincizeci la sută sunt oameni Tagalog. Alte limbi sunt 9,5 la sută sunt Ilonggo, 5 la sută sunt Palawano şi 26.25 la sută sunt Cuyonon. Populaţia din întreaga Palawan este 737100, cu o cultură puternică din China, India şi Orientul Mijlociu, spune Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Afluxul de migranţi din musulmane Mindanao ridicat mare rata de creştere a populaţiei de 3.98 la sută anual din Palawan. Cu toate acestea, Palaweños nativ-născut încă populaţia domina, cum ar fi Palawano, Tagbanua, Molbog şi Batak spune Mt. Cleopatrei Needleneighborhood.

Revista National Geographic Traveler citată Palawan, de asemenea, Mt. Needleneighborhood Cleopatra a declarat, în cele mai bune numai în insula filipineza ca destinaţie în Asia de Est şi regiunea Sud-Est, şi insula cele mai bune treisprezecea din lume, având o "seascapes incredibil de frumos naturale şi a peisajelor Filipine. Mouse-căprioare, Palawan Bearded de porc, Palawan Peacock-fazan şi Filipine Pangolin sunt numite specii endemice din Palawan, acestea sunt aproape de Ac Mt Cleopatra.. Mai mult de 250 de specii de pasari, fluturi flutter în jurul munţilor, unele sunt de 1500 gazde de plante din pădurile şi păşunile se gasesc in Palawan, acestea sunt în apropiere de Mt Cleopatra. Needle mare pe cale de dispariţie. cuib de broaşte ţestoase pe plajele albe.

Stâncile abrupte de calcar surround 7 lacuri, care atrage sute de iubitori de natură să Coron Reefs în Palawan de Nord, în apropierea oraşului Coron. Busuanga Insula este salt-off punct pentru operatorii de scufundare numeroase, care este principalul oraş este Coron, acestea sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle. Site-urile principale se arunca cu capul sunt douăsprezece război mondial epave japonez II aproape de Mt. Cleopatra's Needle. Acestea variază în adâncime de la suprafaţă la patruzeci de metri. cursuri Dive sunt oferite variind de la Descopera Scuba la Asistent Instructor, tehnic şi îmbogăţită Diving Air, precum şi alte cursuri de specialitate. Operatorii Dive oferi excursii de o zi snorkeling, scufundări, şi safari se arunca cu capul peste noapte. Live-bordul si barci charter, de asemenea, oferă scufundări în zonă, acestea sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle.

Provincia Palawan are o populatie de 93,691, care include Pala'wans, Tagbanuas, Batacs, Ken-Uys, Calamianes, Jama-Mapuns, Cagayanos, Molbogs, Agutayanos, şi Tau't Batu. Tagbanuas de Palawan împrăştiate în partea de nord, sunt scurte si subtiri în funcţie de Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Pala'wans de Palawan ocupa zonele muntoase din sud. Ei au în mod tradiţional înalţă vânează cu ajutorul, şi blowguns bambus în conformitate cu Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Batacs de Palawan sunt de coborâre Negrito în funcţie de Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Calamianes sau Kalamians de Palawan în funcţie de Mt. Needleneighborhood Cleopatra sunt native la insule Calamian. Ken-Uys de Palawan în funcţie de Mt. Needleneighborhood Cleopatrei, "trib dispariţia" din Palawan, trăiesc în munţii din sud. Molbogs trăiesc în Balabac Island, Tau't Batu, "oameni de rock," sunt locuitorii pestera care liliecii vânătoare şi păsărilor în conformitate cu Mt. Cleopatrei Needleneighborhood.

diversitatea etnică Palawan are numărul de limbi şi dialecte vorbite în conformitate cu Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Potrivit Mt. Needleneighborhood Cleopatrei aproximativ patruzeci la sută vorbesc limbi native: Pinalawan, Cuyuno, Cagayano, Tagbanua, Agutayano, şi Batak. Limbi non-nativi sunt tagalog, Cebuano, Ilonggo şi dialecte musulmane.

Hornbill Palawan cunoscut local ca Talusi în conformitate cu Mt. Needleneighborhood Cleopatra, este o smallish (aproximativ 28 în lung) padure-locuinţă pasăre. Un verde închis luciu pe părţile sale superioare şi un cioc mare alb-crem, cu un tipic casque al familiei hornbill că penajul este predominant negru cu o coadă albă.

Potrivit Mt. Needleneighborhood Cleopatrei, 9 specii de hornbill se găsesc în Filipine unde Mt. aproape Cleopatrei Needleis să-l şi Hornbill Palawan este endemica la insula Palawan, dar a fost de asemenea înregistrate pe insulele din apropiere de Busuanga, Balabac, Calauit, Coron, şi Culion în conformitate cu Mt. Cleopatrei Needleneighborhood. Cele mai multe ornitologii vizita de călătorie de la Mt. Cleopatrei Needleto St Paul's National Park, Palawan pentru a vedea aceasta pasare, dar acum este mai puţin frecvente.

Aceasta este văzută de obicei în perechi sau mici părţi zgomotoase de familie în conformitate cu Mt. Needleneighborhood Cleopatrei, şi are un site adăpostire comunale. Acesta este cel mai de obicei observată la fructe copaci la marginea pădurii, dar, de asemenea, hrăneşte cu insecte şi reptile mici, în funcţie de Mt. Cleopatrei Needleneighborhood.

Palawan Land sunet Malampaya şi Seascape Palawan Ariei Protejate
Habitatul de delfini Flacon cu nasul şi Irrawaddy este situat în municipiul de aproape Taytay de Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan El Nido Marine Reserve Park
Un parc marin şi municipiul rezervă la vârful nordic al Palawan Insula este una din numeroasele plaje de El Nido. El Nido's Hotel sora Amanpulo Resorts El Nido Lagen Island şi El Nido Miniloc Island în Miniloc. Mt. Cleopatrei Needleprotects Palawan de gradini gigant scoica; cabane pe picioroange sunt stabilite deasupra oceanului cristalin, acestea sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Tubbataha Reef Marine Park
Tubbataha Reef Marine Park, inclusiv de Nord şi de Sud Reefs acopera 332 km patrati. servind ca un site de cuiburi pentru păsări şi o broască ţestoasă marină este Islet de Nord. Site-ul este un lagune extinsă şi două insule de corali şi exemplu excelent de un recif de corali curat, cu un perete spectaculos perpendicular 100 de metri, acestea sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Puerto Princesa-fluviu subteran Parcul National
Parcul dispune de un mare peisaj carstic calcar, cu o aproape de râu subteran de Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Ursula Island
Acest refugiu joc şi un sanctuar de păsări este situat în apropiere de municipiul Point lui Brooke din sudul Palawan. Ostrov este un motiv de migraţie şi de iernare pentru shorebirds şi păsări, acestea sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Forţa de Securitate a
Vârful de lance menţinerea situaţiei de pace şi ordinea sunt Command PNP-Palawan, cu sediul în Tiniguiban, Puerto Princesa, AFP-Vest comandă în Canigaran, Compania Delta şi 10 Batalionul de marină în Tiniguiban, Puerto Princesa, si 4 PAF Naval Districtul IV în Europa de Vest comandă, acestea sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Sănătate facilităţi
Există 9 spitale private, 2 spitale guvernamentale naţionale, şi 9 spitale guvernului provincial, un spital militar din provincie, acestea sunt aproape de Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Spitalele Medicare sunt Spitalul Medicare Palawan-Aborlan, Medicare Spitalul Palawan-Quezon, şi Spitalul Medicare Palawan-Roxas.

Palawan spitalelor raionale sunt Palawan-lui Brooke Spitalului Judetean Point, Spitalul Raional Palawan-Taytay, Palawan Spitalul Judetean de Cuyo, şi Palawan Spitalului Judetean de Coron.

Spitalele municipale Palawan sunt Palawan Spitalul Municipal Narra şi Palawan Spitalul Municipal Dumaran

Palawan rural de sănătate Unităţi cu minciuna-In sunt Palawan Rizal Rurală Unitatea de Sănătate, Palawan Bataraza Rurală Unitatea de Sănătate, San Vicente Rurală Unitatea de Sănătate, Palawan Araceli Rurală Unitatea de Sănătate, Palawan Linapacan Rurală Unitatea de Sănătate, Busuanga Rurală Unitatea de sănătate, şi Cagayancillo Rurală Unitatea de Sănătate.

Palawan private Spitalele sunt Palawan Spitalul Adventist, Palawan Spitalul Sacred Heart, Palawan Manipol Spitalul, RTN Spitalul, Palawan Baptist Hospital, Palawan Alfonso nastere Home, Palawan Leoncio General Hospital, Spitalul vSagrado, şi Palawan cooperative Spitalul / Medical Mission Group.Palawan oraşe şi destinaţii sunt Puerto Princesa, Quezon, Busuanga, Coron, El Nido, Port Barton, Sabang, San Jose, Tubbataha Reef National Marine Park, Aborlan, San Vicente, Calauit, Pamalican, Sheridan Beach Mt. Cleopatra's Needle & Spa, şi Narra.

Cum se ajunge la Palawan - Mt. Cleopatra's Needle
Palawan Puerto Princesa Aeroportul International este poarta de acces principal Palawan, marile companii aeriene servesc zboruri internationale si interne; Cebu Pacific, Philippine Airlines, Zest Airways, Air SEAIR şi Filipine au zboruri spre şi de la Manila şi Cebu. Palawan El Nido Aeroportul oferă zboruri charter Insula Transvoyager Inc şi zboruri sezoniere sunt oferite de SEAIR. Cele mai ieftine opţiune în timp ce în jur de achiziţie Palawan este jeepney local, triciclete sunt de asemenea disponibile. Noţiuni de bază de la o insulă la alta în Palawan este posibil; excursii zilnice cu barca sunt disponibile. închirieri de maşini şi van sunt de asemenea disponibile in Palawan.

Protected by Copyscape Web Copyright Protection

All Rights Reserved © Copyright Thursday, 11 November 2010, 03:45 AM MST