Palawan - Mt. Cleopatra's Needle

Puerto Princesa Palawan - Be On Top
 

Palawan- Mt. Cleopatra's Needle

Mt. Cleopatra's Needle-Overzicht

mt. cleopatras needle

Cleopatra's Needle wordt beschouwd als een van de mystieke bergen van Palawan, de naam kwam van de obelisk-achtige rock structuur die is gevonden in zijn hoogtepunt. Dit is de berg die je passeert op weg naar de Puerto Princesa ondergrondse rivier - een UNESCO World Heritage Site en een van de meest beroemde attracties in de provincie. Volgens de Suakwal bergbeklimmers - bron van de route voor dit artikel - het milieu wordt uitgebreid bedekt met bossen en vol wilde dieren. Op de top, als de hemel helder zijn, zal men worden aangeboden het oog van Honda Bay en Sulu Zee, alsmede Zuid-Chinese Zee en natuurlijk, een panorama van de eigenlijke stad.

Om ervaring op te klimmen Mt. Naald van Cleopatra is beschreven als een 'uitdagende wandeling voor serieuze klimmers duurt 3-4 dagen. Het parcours omvat talloze rivieren, keien, en natuurlijk, een betoverende biodiversiteit dat is aangetrokken wetenschappers. Ten minste drie jump-offs zijn beschreven, maar de meest gebruikte begint op Sitio Tagnaya in Brgy. Conceptie. Reizen naar de plaats gebeurt meestal als een nacht trekking op dag een, de volgende dag is een wandeling naar de voet van Cleopatra's Needle. Alleen op de derde dag zal men in staat zijn om de aanval van de top van de Naald van Cleopatra - en terug naar het kamp. Ten slotte, heeft betrekking op de Dag vier tochten van de eerste twee dagen, de hele weg terug naar Puerto Princesa.

Mt. Cleopatra's Needle-Concern

Moet weten: Malaria zorg. Hoewel de provincie Palawan is zeer actief in de pogingen om malaria uit te roeien, PinoyMountaineer raadt nog steeds met profylaxe. Melfoquine (Lariam S) eenmaal per week - een week vóór tot twee weken na uw reis.

 

 

Mt. Cleopatra's Needle-tocht langs

Day One
Ontmoetingsplaats @ San Jose-terminal
ETA BGY. Concepcion, wandeling naar Tagnaya Sitio
ETA CAMP 1 - Sitio Tagnaya, verpakt eten
Lichten uit

Dag twee
Wake up, ontbijt, breek het kamp
Star Trek
ETA bij Kampo Uno, break (lunchpakket)
Hervatten trek
ETA CAMP 2 - voet van Cleopatra's Needle
Break kamp, bereiden het diner
Diner / socials

Dag drie
Wake-up, ontbijt bereiden
Start piek aanval (w / o rugzakken) - trektocht duurt ongeveer 3-4 uur
ETA-top, break (lunchpakket)
Trek naar kamp 2
ETA Kamp 2, voor te bereiden het diner
Lichten uit

Dag vier
Wake-up, ontbijt bereiden
Start terug tocht naar kamp 1
Middagpauze (lunchpakket)
Hervatten trek
ETA kamp 1, breken
Hervatten trektocht naar Natl. snelweg
ETA Natl. weg, diner .. wacht PUV naar stadscentrum goede

 

 

Strand Mt. Cleopatra's Needle-Location:

Brgy. Concepcion, Puerto Princesa, Filippijnen.

Protected by Copyscape Plagiarism Detection

Over Palawan - Mt. Cleopatra's Needle

Palawan eiland van de Filipijnen ligt in de regio IV-B. In termen van het totale areaal van de bevoegdheden, Palawan is de grootste provincie van het land en Puerto Princesa City De hoofdstad. Palawan is strekt zich uit van Sablayan puntje van Mindoro eiland in het noordoosten van Borneo Kudat in het zuidwesten. Het ligt tussen de Sulu Zee en Zuid-Chinese Zee. Palawan Island heeft een oppervlakte van ongeveer 22.500 vierkante kilometer dat is 50 kilometer breed en 450 kilometer lang. Palawan lijkt te zijn lang en smal eiland, omgeven met een groot aantal andere kleinere eilanden rond het hoofdeiland. De volgende eilanden liggen dicht bij Mt. Cleopatra's Needleare Coron Island, Busuanga Island, en Culion eiland behoort Calamianes groep van eilanden. Balabac Island ligt aan de zuidpunt van Palawan en Durangan Island in westelijke deel van Palawan eiland zijn dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. De Cuyo eilanden is in de Sulu Zee zijn dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. Een paar honderd kilometer naar het westen is de Spratly-eilanden die deel uitmaken van Palawan wordt beschouwd door de Filippijnen en plaatselijk genaamd de Kalayaan groep eilanden liggen dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. Palawan heeft onregelmatige kustlijn en bestaat uit gestippelde eilanden en eilandjes rond 1780, witte zandstranden en rotsachtige baaien dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. Palawan keten van bergketens covers met uitgestrekte oerbossen zijn dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. De bron van waardevolle hout is de enorme berg gebieden de hoogste piek stijgt tot 2.086 meter, met de bergen hoogtes gemiddelde hoogte van 1.100 meter hoogte aan de berg Mantalingahan liggen dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. Palawan heeft terrein riviergebieden slagaders die dienen als irrigatie gemengd met steile heuvels, kustvlakte, zware bos en dal delta's in de buurt van Mt. Cleopatra's Needle.

De ontdekking van de schedel en botfragmenten overblijfselen van de Tabon Mens bevestigde de geschiedenis van Palawan terug ongeveer 22.000 jaar geleden gevestigd in de gemeente Quezon dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. De Palawan Antropologen geloven dat de oorsprong van de grotbewoners kwam uit Borneo, hoewel nog niet vaststaat. De Tabon grotten ontdekt de overblijfselen van de Tabon man samen met zijn gereedschap en een aantal artefacten en staat bekend als de bakermat van de Filippijnse Beschaving. De Filippijnen door middel van het terrein bruggen tussen Palawan en Borneo enorme aantal migranten aangekomen. De periode van de Drie Koninkrijken "Little donkere mensen" ze wonen in Zuid-China Anwei provincie werden gedreven door Han Zuid-mensen tijdens 220 tot 263 na Chr. Anderen gingen verder naar het zuiden naar Sumatra, Indonesië, Borneo en sommige vestigde zich in Thailand. Ze inboorlingen hadden een niet-formele vorm van bestuur, een inheemse politieke structuur ontwikkeld op het eiland. De Palawan eiland bezoekt regelmatig door de oude Chinese handelaren in AD 982. Deze eilanden genoemd door de Chinese auteur als Palau-ye (Palawan), Paki-Nung (Busuanga) en Kla-ma-yan (Calamian). Er zijn hersteld van grotten en wateren van Palawan China aardewerk en andere artefacten die de handelsbetrekkingen die bestonden tussen Maleisische en Chinese kooplieden en deze dicht bij Mt bevestigen. Cleopatra's Needle.

Maleise kolonisten begonnen om het eiland te bevolken tijdens de 12e eeuw. Maleis stamhoofden geregeerd kolonisten in elke branche zoals groeide palay, kokosnoten, gember, camote, bananen en suiker, het verhogen van varkens, geiten en kippen, zegt de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. Het merendeel van hun economische activiteiten waren landbouw, visserij en de jacht door het gebruik van de pijp geweren en bamboe vallen, dit zijn gesprekken van de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. De Palawan inboorlingen had een dialect bestaande uit 18 lettergrepen heet de Majapahit Rijk, de Indonesiërs 13e eeuw, en brachten ze het hindoeïsme en het boeddhisme. Het Sultanaat van Borneo was bijna in de controle van de zuidelijke delen van het eiland vanwege de nabijheid van Palawan aan Borneo. Toen de islam werd ingevoerd na meer dan twee eeuwen. Handelsbetrekkingen bloeide in die periode, en huwelijken tussen de inheemsen en Japans, Chinees, Hindu en Arab. Een apart ras van Palaweños resulteerde na de inter-mengen van bloed, zowel in functies en fysieke gestalte, dit zijn gesprekken van de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood.

In 1818 Taytay werd verklaard als de hoofdstad van provincie Calamianes Palawan. De genade van het land heeft hen gered van de hongerdood na vloot overblijfselen van Ferdinand Magellan's geland in Palawan. Magellan's schrijver Antonio Pigafetta noemde de plaats 'Land van belofte. " In Palawan, de Spanjaarden de Chief Tuan Mohamad en zijn personeel aan boord van hun schip en in gijzeling genomen gevangen, dit is de eerste die ooit is geregistreerd daad van piraterij in de Filippijnen is gebeurd, eiste losgeld binnen 7 dagen na bestaande van 450 kippen, honderdnegentig zakken van schone rijst, 20 geiten, 20 varkens, en een aantal potjes tuba - kokos wijn, dit zijn gesprekken van de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood.

De eerste die onder Spaanse gezag werden de noordelijke Calamianes Eilanden in de vroege 17e eeuw, en werden later verklaarde een provincie los van de Palawan vasteland. Spaanse monniken verzonden missies in Agutaya, Cuyo, Cagayancillo en Taytay maar ze ontmoette weerstand van Moro gemeenschappen. Voor de bescherming tegen Moro invallen in de stad Balabac, Cuyo, Linapacan en Taytay de Spainiards begon kerken ingesloten door garnizoenen voor de 18e eeuw te bouwen, dit zijn gesprekken van de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. De Palawan enkele provincie genaamd Calamianes werd georganiseerd in 1818 en het gehele eiland Palawan verklaard Taytay als hoofdstad. De provincie Palawan was verdeeld in twee provincies in 1858, Asturias met betrekking tot de zuidelijke vasteland met Puerto Princesa als kapitaal en Castilla dat de noordelijke sectie met Taytay als kapitaal. Het werd later uitgeroepen tot stad Principe Alfonso als hoofdstad vervolgens verdeeld in drie districten, de Paragua, Calamianes en Balabac, dit zijn gesprekken van de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood.

De Amerikanen gevestigde burgerlijke regel in het noorden van Palawan in 1902, de provincie werd gereorganiseerd in 1903 en in hoofde van Philippine Commission Act No 1363, de provincie werd hernoemd naar Palawan en Puerto Princesa verklaard als hoofdstad, dit zijn gesprekken van de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood.

De redding van 150 gevangenen van de oorlog werd verhinderd tegen de oprukkende geallieerden, toen generaal Tomoyuki Yamashita hen dreef in Puerto Princesa Palawan in drie overdekte loopgraven die vervolgens in brand stonden met vaten benzine te stellen op 14 december 1944 heeft de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood gezegd. Tussen 133 en 141 aantal gevangenen die probeerden en proberen te ontsnappen, maar werden afgeslacht, opgejaagd en gedood slechts 11 mannen ontsnapten de slachting zegt de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. Tussen februari 28 en 22 april 1945 bij Palawan eiland werd bevrijd van de Japanse keizerlijke troepen door een task force bestaande uit Filippijnse en Amerikaanse militairen volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. Palawan bestaat van 367 barangays en 23 gemeenten, 13 gemeenten beschouwd als het vasteland van gemeenten, en deze zijn, Aborlan, Quezon, Narra, Sofronio Brooke's Point, Española, Bataraza en Rizal, Puerto Princesa, en San Vicente, Roxas, Dumaran, El Nido en Taytay. De overige gemeenten zijn Coron, Busuanga, Culion en Linapacan (het vormen van de Calamianes groep eilanden), Cuyo, Magsaysay en Agutaya (de groep van Cuyo eilanden), Cagayancillo, Araceli en Kalayaan en Balabac (Spratly-eilanden) deze dicht bij Mt . Cleopatra's Needle. De zeer verstedelijkte stad die zelf regelt zelfstandig meestal in gegroepeerd is de Puerto Princesa hoofdstad van de provincie voor statistische doeleinden. Het vasteland gemeenten heeft een oppervlakte 12,239 km ² en het eiland gemeenten helemaal maatregelen 2,657 km ², waar elke gemeente heeft een oppervlakte van 620 km ², terwijl de Palawan eiland heeft een totale oppervlakte van 14.896 vierkante kilometer. De grootste in termen van gemeentelijke wateren is het eiland gemeente Cuyo meten 4,003 km ² en de kleinste is het vasteland gemeente Sofronio Española met een oppervlakte van slechts 485 km ² dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. De centrale en noordelijke vasteland is het grootste gemeenten Taytay met 1,390 km ², Puerto Princesa met 2,106 km ² en Roxas met 1,220 km ². De kleinste gemeenten zijn Magsaysay met 27.70 km ², Cagayancillo met 15.40 km ² en Cuyo (57.30 km ²) in de buurt van Mt. Cleopatra's Needle.

Engels is een veel gesproken in Palawan, er zijn vijftig twee talen en dialecten in de provincie, met vijftig procent zijn Tagalog mensen. Andere talen zijn 9,5 procent zijn Ilonggo, 5 procent en 26,25 procent Palawano zijn Cuyonon. De bevolking van de gehele Palawan is 737.100 met een sterke cultuur van China, India en het Midden-Oosten zegt de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. Toevloed van migranten uit islamitische Mindanao gewezen op de hoge bevolkingsgroei van 3,98 procent per jaar van Palawan. Echter, de autochtone Palaweños nog steeds de dominante bevolking, zoals de Palawano, Tagbanua, Molbog en Batak zegt de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood.

National Geographic Traveler Magazine aangehaald Palawan ook de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood zei, de enige beste in de Filipijnse eiland als bestemming in Oost-en Zuidoost-Azië, en de dertiende beste eiland in de wereld gezien "ongelooflijk mooie natuurlijke zeegezichten en landschappen. De Filippijnse Mouse-herten, Palawan Bearded Pig, Palawan Peacock-fazant en Filippijnse Pangolin zijn endemische soorten van Palawan genoemd, deze dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. Meer dan 250 soorten vogels, vlinders fladderen rond de bergen, sommige zijn 1500 gastheer van planten in de bossen en graslanden zijn te vinden in Palawan, deze zijn dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. bedreigde zeeschildpadden nestelen op witte stranden.

De steile kalkstenen kliffen rondom de 7 meren die honderden natuurliefhebbers trekt naar Coron Riffen in Noord-Palawan, nabij de stad van Coron. Busuanga Island is de sprong-off punt voor tal van duik operators die de belangrijkste stad is Coron, deze dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. De belangrijkste duikstekken zijn twaalf de Tweede Wereldoorlog de Japanse scheepswrakken dicht bij Mt. Cleopatra's Needle. Ze variëren in diepte van het oppervlak tot veertig meter. Duik cursussen worden aangeboden, variërend van Discover Scuba en met Assistant Instructor, Technisch en duiken met verrijkte lucht, evenals andere speciale cursussen. Duik operators bieden dag snorkeltrips, duiken, en overnachting duik safari's. Live-aboard en charter boten bieden ook duiken in het gebied, deze dicht bij Mt. Cleopatra's Needle.

De provincie Palawan heeft een bevolking van 93.691, dat de Pala'wans, Tagbanuas, Batacs, Ken-Uys, Calamianes, Jama-Mapuns, Cagayanos, Molbogs, Agutayanos en Tau't Batu omvat. De Tagbanuas van Palawan verspreid in het noorden, zijn kort en slank volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. De Pala'wans van Palawan bezetten de zuidelijke hooglanden. Zij traditioneel jagen met behulp vliegt, en bamboe blaaspijpen volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. De Batacs van Palawan zijn van Negrito afdaling naar gelang van de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. De Calamianes of Kalamians van Palawan naar gelang van de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood zijn inheems in de Calamian eilanden. Het Ken-Uys van Palawan naar gelang van de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood, het "vanishing stam" van Palawan, live in de bergen in het zuiden. De Molbogs leven in Balabac Island, Tau't Batu, "mensen van de rots," zijn holbewoners die jagen vleermuizen en vogels volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood.

etnische diversiteit Palawan's heeft het aantal talen en dialecten gesproken volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. Volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood ongeveer veertig procent spreekt moedertaal: Pinalawan, Cuyuno, Cagayano, Tagbanua, Agutayano en Batak. De niet-inheemse talen zijn Tagalog, Cebuano, Ilonggo en islamitische dialecten.

De Palawan Hornbill plaatselijk bekend als Talusi volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood, is een vrij klein (ongeveer 28 in lange) bos-woning vogel. Een donkere groene glans op de bovenste delen en een grote crème witte snavel met een helm typische van de neushoornvogel familie die verenkleed is overwegend zwart met een witte staart.

Volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood, zijn 9 soorten neushoornvogels te vinden in de Filippijnen waar Mt. Cleopatra's Needleis dicht bij haar en de neushoornvogel Palawan is endemisch op Palawan eiland, maar is ook opgenomen op de nabijgelegen eilanden van Busuanga, Balabac, Calauit, Coron en Culion volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood. De meeste bezoekende vogelaars reizen van de Mt. Cleopatra's Needleto St Paul's National Park, Palawan om deze vogel te zien, maar het is nu ongewoon.

Het wordt meestal gezien in paren of kleine luidruchtige familie partijen volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood, en heeft een gemeenschappelijk rustplaats. Het is het meest meestal waargenomen in vruchtlichamen bomen aan de rand van het bos, maar ook voedt zich met insecten en kleine reptielen volgens de Mt. Cleopatra's Needleneighborhood.

Palawan Malampaya Sound Land en Palawan Zeegezicht Protected Area
Het leefgebied van Bottle-nosed en Irrawaddy dolfijnen is gelegen in de gemeente Taytay dicht bij Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan El Nido Marine Reserve Park
Een zeereservaat park en de gemeente op het noordelijkste puntje van Palawan Island is een van de vele stranden van El Nido. El Nido zuster hotel Amanpulo Resorts zijn El Nido Lagen Island en El Nido Miniloc Island in Miniloc. De Mt. Cleopatra's Needleprotects reus clam de Palawan tuinen; huisjes op palen worden gezet boven het kristallijne oceaan, deze dicht bij Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Tubbataha Reef Marine Park
De Tubbataha Reef Marine Park met inbegrip van de Noord-en Zuid Reefs beslaat 332 vierkante kilometer. dienen als een broedplaats voor vogels en een zeeschildpad is de Noord-Islet. De site is een uitgebreide lagunes en twee koraaleilanden en uitstekende voorbeeld van een ongerepte koraalriffen met een spectaculaire 100 meter loodrecht de muur, deze dicht bij Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Puerto Princesa Subterranean-River National Park
Het park beschikt over een groot kalksteenkarst landschap met een ondergrondse rivier dicht bij Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Ursula Island
Dit spel vluchthavens en vogelreservaat ligt vlak bij de gemeente Brooke's Point in het zuiden van Palawan. Het eilandje is een trekkende en overwinterende grond voor kustvogels en zeevogels, deze dicht bij Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Security Force
Toonaangevende rol in de handhaving van de orde en rust situatie zijn de PNP-Palawan Command met hoofdzetel in Tiniguiban, Puerto Princesa, AFP-westerse Command in Canigaran, Delta Company en 10e bataljon mariniers in Tiniguiban, Puerto Princesa, en PAF vierde Naval District IV in West- commando, deze dicht bij Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Gezondheid faciliteiten
Er zijn 9 prive-ziekenhuizen, 2 nationale regering ziekenhuizen, en 9 provinciale overheid ziekenhuizen, een militair ziekenhuis in de provincie, deze dicht bij Mt. Cleopatra's Needle.

Palawan Medicare Ziekenhuizen zijn Palawan-Aborlan Medicare Ziekenhuis, Palawan-Quezon Medicare Hospital, en Palawan-Roxas Medicare Ziekenhuis.

Palawan District Ziekenhuizen zijn Palawan-Brooke's Point District Ziekenhuis, Palawan-Taytay District Ziekenhuis, Palawan Cuyo District Hospital, en Palawan Coron District Hospital.

Palawan Gemeentelijke Ziekenhuizen zijn Palawan Narra Gemeentelijk Ziekenhuis en Palawan Dumaran Gemeentelijk Ziekenhuis

Palawan Rural Health Units met kraambed zijn Palawan Rizal Rural Health Unit, Palawan Bataraza Rural Health Unit, San Vicente Landelijk Health Unit, Palawan Araceli Rural Health Unit, Palawan Linapacan Rural Health Unit, Busuanga Rural Health Unit, en Cagayancillo Rural Health Unit.

Palawan prive-ziekenhuizen Palawan Adventist Hospital, Palawan Sacred Heart Hospital, Palawan MANIPOL Ziekenhuis, RTN Ziekenhuis, Palawan Baptist Hospital, Palawan Alfonso Birthing Home, Palawan Leoncio General Hospital, vSagrado Ziekenhuis en Palawan Coöperatieve Hospital / Medical Mission Group.De Palawan steden en bestemmingen zijn Puerto Princesa, Quezon, Busuanga, Coron, El Nido, Port Barton, Sabang, San Jose, Tubbataha Reef National Marine Park, Aborlan, San Vicente, Calauit, Pamalican, Sheridan Beach Mt. Cleopatra's Needle & Spa, en Narra.

Hoe je naar Palawan - Mt. Cleopatra's Needle
Palawan Puerto Princesa International Airport is de belangrijkste toegangspoort tot Palawan, grote luchtvaartmaatschappijen serveren internationale en binnenlandse vluchten; Cebu Pacific, Philippine Airlines, Zest Airways, SEAIR en Air Filippijnen hebben vluchten van en naar Manilla en Cebu. Palawan El Nido Airport biedt chartervluchten Island Transvoyager Inc en seizoensgebonden vluchten worden aangeboden door SEAIR. Goedkoopste optie terwijl ze rond Palawan is de lokale jeepney, driewielers zijn ook beschikbaar. Vervoer van het ene eiland naar het andere in Palawan is mogelijk; dagelijks boottochten zijn beschikbaar. Auto en van verhuur zijn ook beschikbaar in Palawan.

Protected by Copyscape Web Copyright Protection

All Rights Reserved © Copyright Thursday, 11 November 2010, 03:45 AM MST